Udruženje endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske je udruženje sa dugogodišnjom uspješnom tradicijom i jedno je od najaktivnijih profesionalnih medicinskih udruženja u Republici Srpskoj. Takođe, punopravni je član Evropskog udruženja endokrinologa (ESE) i ECAS.

Udruženje je tokom svog postojanja i rada dalo značajan doprinos u ostvarivanju kontinuirane medicinske edukacije i stručnog usavršavanja, kako endokrinologa i dijabetologa, internista i pedijatara, tako i doktora porodične medicine, odnosno drugih specijalnosti, te i medicinskih sestara /tehničara.

U međuvremenu, u struci i nauci su se dogodile brojne promjene u pristupu i liječenju oboljelih od dijabetes melitusa i drugih endokrinoloških oboljenja. Pa tako i terapija dislipidemija danas, uz statine, prisutne na tržištu od kraja osamdesetih godina, i ezetimibe, obuhvata i najsavremeniju terapiju PCSK9 inhibitorima. Svjedoci smo izuzeteno dinamičkog razvoja dijabetologije i endokrinologije u posljednjih nekoliko godina, uvođenja novih dijagnostičkih metoda, terapijskih smjernica i novih mehanizama liječenja o čemu će svakako biti kritičkih razmjena mišljenja i iskustava u okviru tematskih simpozijuma.

 

Online simpozijum biće održan 10. septembra 2021. godine, od 17.15 časova, putem Zoom platforme. Maksimalan broj učesnika je 300.

 

Ovaj skup biće bodovan sa 6 bodova od strane Savjeta za zdravlje, prema važećem pravilniku.

 

Napominjemo da će webinar biti sniman od strane tehničkog realizatora. Nakon završetka, kompletan snimak webinara moći ćete pogledati na platformi MedNet.

Informacije o bodovima za učesnike webinara biće dostavljene putem e-maila.

 

Napomena: Prilikom ulaska na Zoom platformu (registracije) neophodno je upisati puno ime i prezime, kako bismo izbjegli komplikacije kod kreiranja spiska učesnika, odnosno dobijanja bodova!

 

Online satelitski simpozijum je sponzorisan  od strane kompanije Sanofi.

 

Program 10.09.2021.

17:15-18:15

 

SATELITSKI SIMPOZIJUM SANOFI: “Praluent – standard u liječenju pacijenata visokog i vrlo visokog KV rizika s dislipidemijama.”

 

Moderator: prof. Dr Snježana Popović Pejičić

 

Smanjenje LDL-C značajno doprinosi smanjenju ishemičnih KV događaja – rezultati ispitivanja Odyssey Outcomes;

Prof. dr Snježana Popović Pejičić-UKC RS, Medicinski fakultet Univerziteta u BL, 25 min

Praluent (PCSK9i) – od konceptualnog dokaza do kliničke prakse (Praluent(PCSK9i) – from proof of concept to clinical practice);

– Doc. dr Bojana Carić-UKC RS, 25 min

 

Diskusija 10 min

 

Pristupni link

https://us02web.zoom.us/j/86220228119?pwd=ZEJ1Zmtod0x3cklzbmZXZHNLQVMwZz09

 

Meeting ID: 862 2022 8119

Passcode: 509368

 

Vaš MedNet